Home » WTF » NU înseamnă NU!

NU înseamnă NU!

Start here

Advertisements

Am asistat de curând la o discuție pornită de la o postare pe net. Postarea se referea la o statistică făcută în State, despre femeile abuzate sexual. Erau date niște procente: cât la sută din femeile de culoare sau de alte culori și origini fuseseră forțate cel puțin o dată în viața lor să accepte un act sexual. Prin urmare, fuseseră violate!

Nu am înțeles și nu înțeleg nici acum de ce dintre toți cei care s-au apucat să comenteze și să facă hai pentru că le dădea cu virgulă când adunau procentele, au omis tocmai esențialul: era vorba despre abuzarea sexuală a femeii. Indiferent de culoare sau naționalitate. Și oricum, statistica indica procentul abuzurilor declarate…

Încă mă îngrozește și îmi repugnă faptul că acei oameni se amuzau copios pe faptul că nu se pricep la matematică, ingorând esențialul anunțului: VIOLUL! Și procentele nu erau deloc mici! Nu exista nicio urmă de empatie, de înțelegere, de GROAZĂ că încă se mai întâmplă așa ceva și în zilele noastre, că femeia nu se poate apăra și nici legea nu o apără, că nu poate spune NU și să însemne NU, să fie luată în serios și respectată. Nicio urmă de sensibilitate. Oare ne-am dezumanizat în așa hal încât nu mai suntem în stare să vedem esențialul? Ne deumanizăm complet? Și nu cred că e cazul să dăm vina pe net, pe rețelele de socializare, pe computere și alte gadget-uri. Fiecare dintre noi își face propriile alegeri în cele din urmă. Sau, cine știe, poate că efectul de turmă e mult mai puternic și cel care ne conduce, are intenția clară de a nu duce direct la pierzanie. La auto-distrucție.

Suntem în 2015. Susținem încă, sus și tare, că suntem superiori animalelor dar ne comportăm mai infiorător decât ele, încălcând orice lege, scrisă sau nescrisă. Din nefericire, cea scrisă și care se referă la abuzul sexual al femeii pare a fi încă destul de strâmbă, ca dovadă că cei care o încalcă nu sunt pedepsiți așa cum ar merita și, prin urmare, își permit să facă asta iar și iar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: