Home » De toate » Fă Rai din ce ai

Fă Rai din ce ai

Start here

Advertisements

Adaptare. Cu cât suntem în stare să ne adaptăm mai ușor la mediul înconjurător, cu atât trăim mai bine și suntem mai fericiți. Și e valabil și reciproca: cu cât ne opunem mai mult schimbării, cu cât suntem mai îndărătnici, cu cât punem mai multe piedici în calea schimbării și încercăm să rămânem cramponați în trecut, în cum era odată, cu atât ne este mai greu și suntem mai nefericiți.

Normal. N-am fost niciodată 100% siguri ce înseamnă NORMAL. Iar acum, cu atât mai puțin. Toate reperele, toate limitele în care stabileam normalul în trecut s-au volatilizat. Normal e ce consideră fiecare în parte, ce crede că îi convine. Normal e mai degrabă modalitatea lui de adaptare la situația cu care se confruntă. Ce crezi tu că e normal nu se mai aplică și celorlalți. Poate fi normal doar pentru tine, nu și pentru ei. E ca și cum am trăi în lumi paralele care devin tangențiale doar în anumite momente, când suntem noi disăpuși să interacționăm cu ceilalți. Dacă.

Prin intermediul psihanalizei te întorci în trecut și încerci să îți reamintești, să înțelegi și să repari ce ți s-a întâmplat ”atunci”. De foarte multe ori ești tentat să dai vina pe ceilalți, pe părinți sau pe oricine care ți-a greșit într-un fel sau altul, care ți-a înfrânat evoluția. De fapt, singurul lucru de blamat este incapacitatea ta de adaptare, permanent, la situația cu care te confruntai. E drept, erai copil, nu aveai toate ”datele”, dar asta nu îți scuză cu nimic lipsa. Vina e doar a ta. OK, n-ai reușt atunci pentru că erai mic și neștiutor, pentru că nu știai atâtea, pentru că mare parte din evenimente au fost într-adevăr nedrepte, dar o poți face acum. Acum ai toate ”datele” și nicio scuză. Ce mai aștepți ca să îți fie bine? Bine cu tine și cu ceilalți.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: