Home » De toate » Se spune că…

Se spune că…

Start here

Advertisements

Și orice mai urmează după asta e fie o bârfă de doi lei, fie o răutate sau ceva complet nefondat. ”Se spune că”, o expresie complet impersonală. Nu știm cine a spus și pe ce criterii sau adevăruri și-a bazat afirmația, dar o transmitem mai departe doar așa, să facem pe interesanții sau, și mai periculos, să facem rău cuiva.

Se spune că = se zvonește că. Ei bine, și care e sursa inițială a acelui zvon și de ce ar trebui să îl răspândim sau să îl luăm de bun, să îl credem? Doar așa, că n-avem altceva mai bun de făcut, că nu ținem neapărat să ne folosim creierul într-un mod contructiv și util.

Se spune că = am aflat că…e curvă și hoață. Nu neapărat în ordinea asta, Poate să fi fost mai întâi hoață și apoi curvă. Nu știm mai nimic despre persoana în cauză, nu o cunoaștem, nu știm cu ce se ocupă, de unde provine, nu știm nimic despre ea, dar dacă ”se spune că…”, înseamnă că așa e. Noi n-avem propriul creier să aflăm dacă e așa sau nu. E mai simplu să trecem zvonul mai departe, să distrugem reputația unei biete femei pe principiul ”nu iese fum fără foc”. Dar dacă focul a fost pus de o persoană rău intenționată, care a vrut doar să se răzbune din Dumnezeu știe ce motiv pe biata femeie? Dar dacă persoana care a lansat zvonul nu e nici ea de bună factură și știm cu toții că nu merită credit? Nu conteaza! Noi ”trebuie” să transmitem zvonul mai departe, să ne dăm interesanți că uite, ȘTIM ceva, chiar dacă e o minciună, o tâmpenie și o răutate. Trebuie adică să ne facem treaba de cetățeni și să ne conformăm spiritului de turmă idioată și lipsită de creier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: