Home » De toate » Confesiuni neașteptate

Confesiuni neașteptate

Start here

Advertisements

Stăteam acolo la masă, trei oameni care abia se cunoscuseră și nu aveau nimic în comun. Servisem din tortul miresei și acum trecuserăm la prăjituri. Toate arătau cât se poate de atrăgător și apetiant. Tipul din fața mea, un personaj mai degrabă bizar, cu o alură de boxer ieșit de mult din ring, refuză invitația la prăjituri, după care începe să turuie.

Duduia din dreapta mea, o tinerică bine coaptă și apetisantă, poposise la aceeași masă pentru că tipul de care era interesată, se pare, se orientase către un cuplu cu care avea ceva de discutat. Făcea și ea o pauză și, ca să nu pară singură și abandonată, se aciuaise la masa noastră și zâmbea din când în când, cu motiv sau fără.

Eu alesesem totuși să mă înfrupt din prăjiturile atât de temute pentru interlocutorul meu, însă el, ca să umple golul sau poate să-și umple totuși gura cu ceva, a trecut instant la mărturisiri cât se poate de bizare. Renunțase de o vreme să mai mănânce dulciuri și trecuse la o cură de slăbire de care în mod evident avea nevoie. Motivul? Era îndrăgostit și voia să arate bine. Madama cu pricina nu era de față, drept pentru care el, fidel hotărârii luate, se abținea de la tot ce îi putea pune în pericol ponderabiliatea și…relația.

Tipul se apropia vertiginos de 50 de ani însă, confesiunile îi erau ca cele ale unui puștan de 17. Tânăr și zglobiu. Dacă nu l-am fi văzut, dacă nu era chiar în fața noastră, ne-am fi închipuit mai degrabă un puști care n-a terminat încă liceul și umblă disperat (și cu limba scoasă) să marcheze prima lui cucerire.

Era un moment din acela, cât se poate de ciudat, asemănător cu cele din vise, în care nu mai distingi foarte bine între ce e real și ce nu. În vis nici nu prea ai cum, dar în realitate…. așa ar fi de dorit. Te uiți timid în stânga și în dreapta pentru a găsi repere, ai întreba pe cineva, dar parcă nu ai pe cine. Oare de ce tipul ăsta, cu care am făcut cunoștință de cel mult o oră, a trecut atât de rapid la confesiuni atât de intime și bizare? Cine știe, poate că, indiferent de vârstă, euforia îndrăgostirii te face să uiți de orice opreliști. Trebuie să spui lumii cât de îndrăgostit ești tu și ce eforturi susținute faci pentru a arăta bine, adecvat tipei de care ești atât de înamorat. Probabil că asta îl ajuta să își certifice existența demoazelei lipsă. Sau, cine știe, poate și mai rău, ea exista doar în închipuirea lui. Indiferent de caz, dieta lui spartană era bine venită pentru că tipul cu pricina ”acuza” cel puțin 20 de kg în plus. Dacă sufletul nu avea să îi fie alinat de iubirea „promisă”, cel puțin inima avea să bată cu eforturi din ce în ce mai reduse.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: