Home » De toate » Ego

Ego

Start here

Advertisements

Cred că i-am putea spune și amor propriu. Ei, și dacă ne e rănit, luăm foc. Totul se dă peste cap. Stare, relații, conversații. Ni se întunecă mintea, scoatem fum pe nări, o luăm pur și simplu razna. Și cu mare greutate reușim să restabilim echilibrul, să îndepărtăm ”răul”, să ne revenim la normal. Normalul acela în care nu ne calcă nimeni pe bombeuri, nu ne spune ce să facem, privindu-ne de sus, nu ne atinge la coarda noastră cea mai sensibilă.

Dar dacă am încerca, știu eu, să-l punem în cui? Măcar până dispare roșul din fața ochilor și scăpăm de fumul gata să ne iasă pe nări și prin urechi. Pînă realizăm că de fapt, nu s-a întâmplat nimic. Că totul e în mintea noastră. Și că, uneori, chiar de multe ori, totul pornește doar de acolo; celălalt neavând nici măcar intenția de a ne lovi în amorul propriu.

Reacționăm așa de vijelios, de sarcastic și agresiv pentru că ne iubim prea mult? Sau pentru că de fapt, în esență, suntem niște narcisici perverși, care încearcă să supracompenseze niște lipsuri prin astfel de reacții?

Stăm toată ziulica în mână cu tehnologia, dacă pot să mă exprim astfel… Am pe ecranul telefonului mobil o ”funcție”: pot face să dispară conversații sau mesaje citite sau nedorite. Apăs bulina aceea și o trag în josul ecranului, până ajunge în dreptul unui semn și dispare. Nu dispare definitiv, ci doar de pe ecran. O pot regăsi cu ușurință ulterior, intrând pe unele programe sau pagini. Oare n-am putea proceda la fel și cu Ego-ul nostru? Să-l suspendăm pentru câteva momente, minute, până ne liniștim. Să-l punem de-o parte, ca pe ceva care ne aparține, dar de care nu avem nevoie în contextul imediat. Chiar din contră, fiind acolo ne…cauzează. După care să revenim la el, să ni-l restabilim, teafăr și nevătămat, cu imaginea neîntinată, așa cum am rămâne și noi dacă nu am face atâta caz de el.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: