Home » De toate » Una bună, una rea

Una bună, una rea

Start here

Advertisements

Nu știu de ce marea majoritate a oamenilor cred că pot fi fericiți tot timpul. În fiecare zi. Mi se pare o copilărie. Nimeni n-a auzit de așa ceva. Poți fi fericit în fiecare zi, câte puțin. Dacă ai noroc. Sau dacă faci alegeri dintre cele mai bune. Dar din când în când tot mai ai și câteo zi proastă. Una din alea de îți vine să te duci în pădure și să începi să urli. Dar nici astea nu țin o veșnicie. Vin și trec. Le reperezi de cum încep, devreme de tot. După 3-4 chestii nasoale care ți se întâmplă până să fi apucat să îți bei cafeaua, dacă vin așa, rapid, una după alta, te dumirești imediat că e una…de-alea. Și te resemnezi.

Mai fain mi se pare când vin cele frumoase și fericite. Nu pentru că sunt faine și fericite, ci pentru că te iau prin învăluire, te umplu cu senzații faine, te fac mai bun și mai frumos. Și abia când se termină ziua respectivă îți dai seama că a fost una bună. Abia atunci te așezi și stai să o rumegi pe îndelete, să te mai încânți puțin cu ea, până să adormi. Ți se umple sufletul. Te apucă toate elanurile și iubirile pentru toți și toate. Cum să nu fie fain? Cum să nu îți dea curaj să mergi mai departe?

De-asta zic, nu pot fi toate zilele fericite. Și tocmai de-aia e bine să învățăm să ne bucurăm de ele la maxim, când vin. Să le dibuim tot așa, de cum încep, și să le lăsăm să ne încânte sufletul cât cuprinde. Și pe urmă putem să mai ducem și câte una din celelalte, în care numai plouă și ninge.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: