Home » WTF » Sinucide-mă tu

Sinucide-mă tu

Start here

Advertisements

Într-o țară așa zis civilizată, se dă o lege care permite oamenilor să se sinucidă asistați de un medic. Injecția pe care o primesc nu e nici pe departe asemănătoare cu cea cu care sunt inoculați cei condamnați la moarte, deși rezultatul e același.

Începând cu vârsta de 5 ani, indivizii pot alege să părăsească lumea aceasta, de care s-au săturat deja, din motive medicale fizice sau psihice. Cele fizice sunt de înțeles; când suferi de o boală terminală sau debilitantă care te supune unor dureri imposibil de suportat fie și cu medicație, viața nu mai poate avea niciun sens. O lună în plus, o săptămână în plus, o zi în plus, o oră în plus de trăit nu mai are niciun sens pentru o astfel de persoană. Nu înseamnă decât o oră-zi-săptămână sau lună în plus de chinuri, de dureri insuportabile. Știi că o să mori oricum, că nu mai există nicio speranță pentru tine, Atunci ce rost are să te mai chinui? Să ma aștepți ce?

Pe de altă parte, cei care suferă de boli psihice, în special de depresie, se pare că și-au pierdut și ei speranța de viață. De o viață normală, în care să se poată descurca fără disperare, durere sufletească și uneori chiar fizică. Sau poate că bieții depresivi s-au săturat să mai aștepte medicamentele miraculoase tot promise de medicină, care sa-i faca sa se simtă ca niște oameni normali.

Pentru cine n-a trecut printr-o depresie severă, lucrul ăsta nu poate fi de înțeles. Empatia umana are și ea limitele ei, mai ales când vine vorba de suferința psihică.

Problema poate apărea în cazul indivizilor incomozi pentru anumite persoane, pentru cei de pe urma cărora se poate beneficia în vreun fel, mai ales financiar. Dacă astfel de oameni devin ”nedoriți”, această ”licență de a ucide” poate deveni foarte utilă. O hârtie, mai ales scrisă la computer, poate fi foarte ușor ”aranjată” și ”semnată” de cel în drept. Și uite așa, fără sânge sau violență, cu ”mâinile curate” am spune, poți foarte ușor să ucizi pe cineva în timpurile noastre, fără a fi tras la răspundere de lege.

Asta ca să nu mai vorbim de medicii psihiatrii puși să decidă că respectivul bolnav psihic are ”dreptate” și să-i dea acordul de a se sinucide asistat. Cum poți fi de acord cu un individ aflat într-un episod psihotic, cu ideație suicidară? Cum poți să-l lași să se sinucidă? Dacă după aceea îi trece și se răzgândește?! Asta e cam la fel cu condamnații la moarte, executați și găsiți ulterior nevinovați.

O fi bine? O fi rău?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: