Home » WTF » Întrebări

Întrebări

Start here

Advertisements

O femeie se aruncă de pe un pod, pe șinele de tren. Traficul din ziua respectivă este compromis. Oare câți oameni or să se gândească la ea? Și câți or să înjure că întârzie la serviciu, la interviul pentru noul job, la o importantă întâlnire de afacere…? Sau că nu mai pot ajunge acasă mai repede după o noapte de lucru și de nedormit?

Oare când și cum ne-am pierdut umaintatea? Când am încetat să ne mai gândim la celălalt ca la o altă ființă vie, ca și noi, cu ochi, urechi, mâini, minte, suflet? Și ce s-ar întâmpla dacă la fel ar proceda și celulele sau organele din corpul uman? Dacă ar uita unele de altele, dacă s-ar ignora reciporc și s-ar gândi numai la ele însele, luate separat?

Un suflet disperat s-a stins. Și-a pus capăt zilelor care nu mai făceau sens pentru ea. N-a mai putut să îndure…viața și a îmbrățișat moartea, ca pe o resemnare, ca pe o evadare. Durerea și disperarea îi ajunseseră la paroxism. Impactul suferit a descătușat-o de viață într-o secundă, absolvindu-i și ridicându-i durerea printr-o durere și mai mare, doar că instantă. Poate pentru că totul s-a petrecut într-o secundă, pentru că nimeni nu o cunoștea și nu știa ce poartă în suflet suntem cu toții detașați de ea. Și ne ascundem, ne îndepărtăm și ne apărăm de durerea ei prin cotidian, prin ce avem de făcut când ajungem la destinație. Prin ce nu suferă amânare. Pentru noi. Pentru ea, nimic nu mai contează. Am rămas doar noi, martorii unui eveniment nedorit și care ne ”agasează” pentru că ne-a dat programul peste cap.

Nimeni nu spune o rugâciune, nimeni nu se gândește să aprindă o lumânare pentru sufletul zmuls prin durere din viața aceasta de netrăit. Iar noi continuăm să ne numim oameni și să ne vedem de-ale noastre. Ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Pentru că nu ni s-a întâmplat în mod direct nouă. Noi am fost doar niște martori, niște spectatori întâmplători. N-am plătit decât biletul de tren.

Nimeni nu stă să se întrebe de ce? De ce mi s-a întâmplat tocmai mie să fiu în acest tren care a dat peste această femeie? Ce vrea să însemne asta? Ce vrea să îmi transmită mie viața prin acest eveniment? Toată lumea e mai preocupată de neplăcerea în sine, de faptul că va întârzia undeva sau că nu mai ajunge odată acasă. Dar atât. Și viața merge mai departe. Pentru noi. Pentru acea biată femeie a încetat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: