Home » De toate » Al doilea Jiminy

Al doilea Jiminy

Start here

Advertisements

Pinocchio avea un prieten pe post de conștiință: Jiminy. Și cred că avem cu toții câte unul, chiar dacă îi atribuim nume diferite. De multe ori nici n-are nume, dar suntem în permanentă legătură cu el. Sau cu ea, după caz. Ne trage de mânecă să ne grăbim, să ne facem treburile la timp, să să… Pe fiecare cu ce nu face și ar trebui făcut, sau să nu facă ce n-ar trebui.

Mai nasoll e când ai doi din ăștia. Unul interior, de bun simț aș zice, și unul ”pe dinafară”, sub forma unui prieten care te tot bate la cap cu diverse. N-ar fi o problemă dacă Jiminy exterior ar fi de bun simț, dar uneori exagerează, devine inutil de gelos, invidios, urâcios și răutăcios peste măsură. Ce e de făcut?! Mai bine e îndepărtat. Mai ales dacă tot ce spune atinge prea multe cozi sensibile sau nu știi cum să îi răspunzi. Sau, dacă ai face-o, te-ai coborî la nivelul lui, acolo unde vrea de fapt să te aducă. Adică să devii și tu ca el, răutăcios, invidios… Dacă te ții tare și îi reziști dar internalizezi toate acuzele, criticile și răutățile pe care ți le spune, n-ai decât de pierdut.

Fie încerci să-l pui la punct, îl trimiți acolo, în banca lui, fie îl ții la distanță cât mai mare sau…de tot. Ce nevoie am avea de astfel de oameni în viața noastră? Și așa viața e grea și complicată. De ce să le permitem și celorlalți să ne-o complice și mai mult?!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: