Home » WTF » Drept de viață și de moarte

Drept de viață și de moarte

Start here

Advertisements

Habar nu avem ce înrâurire, ce putere au cuvintele noastre asupra celorlalți! Pe de-o parte ne-am dori să aibă, pe de alta nu realizăm cât anume îi afectează sau influențează. Drept pentru care nu prea ne punem cenzură la gură. Și, ce-i mai rău, nici la gânduri. Pentru că de fapt, gândurile sunt și mai periculoase decât cuvintele. De ce credeți că zice părintele în biserică: ”să ni se ierte păcatele făcute cu voie sau fără de voie, cu gândul sau cu fapta”?!

Întâi s-a tot gândit și a tot spus tuturor că nu o place pe persoana respectivă, i-a găsit tot felul de cusururi reale sau inventate, voalate sub un strat firav de gelozie, iar după aceasta s-a îmbolnăvit, GRAV, încearcă să ”repare ce a stricat” prin meditații și rugăciuni. Oare o funcționa așa?! Întâi ”distrugem”, pentru că avem puterea să o facem, după care încercăm să ”reparăm”, dacă se mai poate repara?!

N-ar fi mai simplu ca, din start, să lăsăm oamenii să fie, pur și simplu? Să nu le găsim noduri în papură, să ne ținem părerile (impulsurile) acasă sau, și mai bine, să le oprim din start, înainte de a pune stăpânire pe mintea noastră și apoi, iată, pe sufletul celorlalți?

Cine știe, poate asta gândesc și mamele pe care le mai auzi spunând: ”Eu te-am făcut, eu te omor!”. Câtă omnipotență pe noi!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: