Home » WTF » Forța copilăriei

Forța copilăriei

Start here

Advertisements

V-ați întrebat vreodată de ce trăsnăile pe care le făceam în copilărie nu ne mai reușesc acum, când suntem mari? Cum ar fi să ne învârtim în jurul unui stâlp, agățați de el doar cu mâinile? Sau să ne dăm în leagăn, pe topogan, să sărim la trambulină sau mai știu eu ce…. Chestii pe care le tot vedem în filmulețele acelea tâmpite, de ”familie”, în care apar adulți cu cracii în sus, cad pe spate, se fac de râs încercând să facă chestii pe care copiii le fac cu o ușurință de invidiat. Și cărora, vezi bine, le iese!

Cred că pe parcurs ne pierdem copilăria din noi. Magia ei! Între timp aflăm că ”NU SE POATE”, că ”NOI NU (mai) PUTEM” face asta. Indiferent de ce e aceea. Pierdem încrederea în noi, în viață, în magia ei, în imposibil. Când suntem copii nimic nu ni se pare imposibil. Avem acel curaj, acea temeritate, acea încredere în acel CEVA interior, puternic, care ne dă forță să facem orice: să ne cățărăm pe dulapuri sau pe garduri când abia ce-am învățat (dacă) să mergem, să alergăm după fluturi sau păsări cu CONVINGEREA că o să le prindem, ne ascundem cine știe prin ce cotlon tot așa, cu CONVINGEREA că nu vom fi văzuți sau găsiți… Nu ni se poate întâmpla nimic rău sau urât.

În cele din urmă învățăm să trăim, devenim adulți și totul dispare. Toată acea magie, acel imposibil de care eram capabili oricând, atât în vise cât și în realitate se spulberă. Iar noi, atunci, copii fiind, suntem mult prea mici și neajutorați pentru a ne lupta cu părinții, cu toți adulții care ne spun cu convingere: NU SE POATE. NU POȚI FACE ASTA! Și sfârșim prin a-i crede, prin a-i lăsa să ne taie aripile.

Adulții…niște îngeri căzuți, fără de aripi, care nu vor mai putea zbura niciodată….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: