Home » WTF » Am supraviețuit

Am supraviețuit

Start here

Advertisements

Așa și? La ce-ți folosește?

Am auzit în atâtea filme, în parte americane, vorba asta: ”Ai făcut tot ce a fost necesar pentru a supraviețui”. Da, și? Cum viețuiești pe mai departe după ce ai fost violată, bătută, torturată, batjocorită, chinuită, aproape ucisă fizic dar mai ales psihic?! Ce mai rămâne din sufletul și din mintea ta pentru a putea supraviețui?

Așa spun și soldații care se duc cu arma-n mână în țări străine și necunoscute, care nu le amenința în niciun fel nația, și ucid cu sânge rece, să o recunoaștem, femei, copii, bătrâni, oameni neputincioși, neajutorați, incapabili să se apere. Și se întorc în țară, după ce au comis și văzut atrocități și își spun și spun și celorlalți: ”Am făcut tot ce era necesar pentru a supraviețui”. Dar sunt traumatizați PE VIAȚĂ. Nu mai sunt 100% ok și nu vor mai fi niciodată. Cum spunea un tip, tot dintr-un film…primul glonț nu e periculos, al doilea e cel care te marchează pe viață, după ce îl tragi.

Să supraviețuiești unei perioade de coșmar care te distruge pe dinăuntru nu are niciun sens. Da, ai câștigat bătălia, dar ai pierdut războiul. În cele din urmă, de fapt, de la bun început, cel care te-a maltratat, cel pe care l-ai ucis cu sânge rece și fără de motiv, te marchează pentru totdeauna. Nu vei mai fi niciodată același. Nu vei mai putea fi niciodată ok. Supraviețuiești, e adevărat, dar nu mai ești decât o jucărie stricată pe dinăuntru. Atât!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: