Home » WTF » Androginul

Androginul

Start here

Advertisements

LP N-ai cum să-ți dai seama din prima dacă e un el sau o ea. Eu am crezut ca e el, până a început să bage niște înalte demne de glasul unei femei. Abia atunci m-am ”lămurit”. E jumătate el, jumătate ea. Arată ca un tip, dar e tipă. Are un tatuaj pe piept pe care, dacă nu ești atent, îl poți confunda foarte ușor cu păr. Podoaba capilară, un păr negru, cârlionțat, frumos și rebel te duce cu gândul la o ea, dar la fel de bine ar putea fi și un el. Numai că vocea îți lasă permanente îndoieli. Și, până la urmă, ce contează dacă e un el sau o ea, când cântă atât de frumos?!

Hermafrodiți, androgini…le zicem, pe nedrept, că sunt half half, jumătate jumătate, când de fapt, ei sunt singurii întregi, sunt și așa și așa. Ceva ce noi, oamenii ”obișnuiți”, nu vom putea fi niciodată. Suntem doar condamnați să ne căutăm în neștire cealaltă jumătate și, șansele sunt slabe că o vom și găsi. Ei, ”ceilalți”, o au din start. Eo sunt cei întregi. Dar ce să facă bieții de ei cu amândouă jumătățile? Mai ales într-o lume în care părinții încă mai cumpără lucrușoare roz pentru fetițe și albastre pentru băieței. Adică, să ne înțelegem, lucrurile să fie clare, să nu avem dubii.

Știm cu toții că viața e mai mult gri decât albă sau neagră, că în fiecare din noi există și un pic din cealaltă ”parte”, și cu toate astea avem nevoie de limite clare, bine definite. Așa și? Ce facem cu ele? E ca și cum am trasa cu un băț o linie în nisip, după care ne ducem liniștiți să facem o baie în mare.

Ce penibil! Noi, cei ”normali”, îi considerăm pe ei anormali. Noi, care suntem de fapt jumătăți, ne uităm de sus la cei întregi, îi împingem către marginea societății, a vieții chiar, îi ostracizăm când ar trebuie să fie exact invers. Dar ei, sărmanii, nu vor decât să fie lăsați în pace să își trăiască viața care le-a fost dată, pe care nu au cerut-o și nu o impun nimănui. Oare cine își dorește să se nască altfel? Să fie paria, oaia…gri, să iasă în evidență într-un mod negativ? Nimeni!

Le admirăm vocea, ne intrigă înfățișarea lor pe care nu o putem pune în niciuna din doar cele două categorii bine știute, ne atrag prin timiditatea, insecuritatea și capacitatea lor de a fi ”și ei și ele” în același timp, dar nu îi vrem foarte aproape, nu îi putem accepta în totalitate. Pentru că sunt altfel. Pentru că nu sunt ca noi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: