Home » WTF » Cu capul gol

Cu capul gol

Start here

Advertisements

Aș fi vrut să pot spune limpede, cu capul limpede, dar nu e cazul.

Stau pe balcon și mă uit la clădirile din jur. Un amestec de case și blocuri. Casele, cele mai multe, au acoperiș din țiglă, în V, așa cum e firesc…să alunece apa atunci când plouă, sau zăpada, dacă e cazul. Blocurile în schimb….acoperiș plat. Oare pe blocuri nu ploua? Și dacă plouă, cine construiește blocurile astea chiar crede ca apa se va scurge ea cuminte prin burlane? Cum pot să treacă arhitecții și inginerii constructori prin aceste facultăți și să nu învețe regulile cele mai elementare ale fizicii?? Eu asta nu pot să înțeleg!

De ce nu se fac acoperișuri ca la case și la blocuri? Care să îi apere pe locatarii de la ultimele etaje de căldură, de frig iarna și, mai ales, de igrasie și infiltrațiile apei. Ca să nu zic de scurgerile de pe perete, care invadează materialul acesta imposibil pentru construcții, care în afară de calitatea de a fi ”ieftin” nu mai are niciuna. De ce se construiesc blocuri de apartamente care din start, la ultimele etaje vor avea probleme din cauza ”terasei”? De fapt, terasa nu are nicio vină săraca…din cauza intemperiilor, a frigului sau a căldurii.

Oricât de bine ar fi construit blocul, cu materiale cât mai bune – ceea ce, să recunoaștem, nu prea se întâmplă pe nicăieri – pentru că cei care le concep și le construiesc nu vor locui niciodată în ele, tot vor ajunge să aibă probleme cu terasa sau acoperișul. Atunci, de ce nu se fac din start acoperișuri ca la case, din țiglă, cu înclinație suficientă încât să permită apei să se scurgă și să se ducă liniștită, cu adevărat, către gurile burlanelor, și să creeze un ”buffer”, un spațiu care să prevină frigul – iarna și căldura – vara, să îi chinuie pe locatarii de la ultimele etaje?

Viața omului de rând, care nu are bani de o casă și e nevoit să stea la comun, la bloc, trebuie să fie neapărat și amară? Să fie grea și mereu cu probleme care să-l aducă la disperare, să-l îmbătrânească înainte de vreme??

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: