Home » WTF » Artă și nu prea

Artă și nu prea

Start here

Advertisements

Poate să mă lămurească și pe mine cineva de ce sunt unii atât de atrași și de înebuniți de picturi din care nu se înțelege de fapt, nimic?? Mâzgălituri, stropi, body parts în dezordine și din astea. Chestii care atestă clar minți și suflete tulburate în exces și care au nevoie mai degrabă de îngrijire psihiatrică decât de display. Și, mai ales, de ce numesc asta artă? Da, înțeleg, e un mod de exprimare. Dar ce exprimă? Nebunii individuale pe care, CULMEA!, unii le mai și critică, le aduc elogii și în fața cărora se simt umiliți că nu le înțeleg pe deplin. Cum să înțelegi nebunia??

Ce s-a întâmplat oare cu arta adevărată, care încearcă să „copieze” viața, ce vedem în jurul nostru, hai, ce trăim și gândim. Ceva care să merite împărtășit pentru că poate fi înțeles, accesat de mai toată lumea. Pentru că, pur și simplu e FRUMOS!

E ca și cum ne-am uita la o fotografie voalată sau făcută cu setări nepotrivite ale aparatului, în care apar imagini neclare, distorsionate, de neînțeles. Cine poate admira așa ceva? Un rebut? O greșeală din necunoaștere sau nebunie?

Chiar ne-am tâmpit cu toții și denaturăm adevăratul înțeles al artei?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: