Home » WTF » Nu ieși!

Nu ieși!

Start here

Advertisements

Nu ieși frate din țară! NU PLECA dacă nu ești cu adevărat pregătit să faci asta! Pleci pleci, dar unde te duci? Și să faci ce?

Am cunoscut o  mulțime de oameni de valoare la ei în țară care, odată emigrați, au decăzut, s-au uitat pe sine, s-au îndepărtat de sufletul lor, de credințele și idealurile lor. Care au uitat ca și cum ar fi șters cu buretele toate eforturile și sacrificiile făcute să ajungă cineva la ei în țară. Și, odată ajunși afară, au ajuns niște neica nimeni. Medici specialiști la ei în țară, spală wc-uri prin străinătățuri; actori de Teatrul Național, spală scările blocurilor și birourile băncilor; oameni care știu câte 7 limbi străine blocați într-un birou în care vând bilete și sunt înjurați de toată lumea nervoasă și ineptă. Iar exemplele pot continua la nesfârșit.

Dacă nu ești pregătit să pleci din țară, nu o face! Da, știu, viața e grea și de căcăat, totul (îți) pute, toate sunt gri sau chiar negre, dar măcar la tine în țară poți fi tu însuți. Și dacă te înjură cineva, măcare o face pe limba ta. Sau dacă nu mai poți și nu mai poți, și e musai să pleci, interesează-te înainte dacă țara în care vrei să te duci și zice că te primește, te și acceptă așa cum ești, cu tot pachetul cu care vii. Cu studiile tale, cu experiența ta de viață și profesională, cu tot. Dacă te acceptă și vrea să te aprecieze pentru cine ești și ce ești. Sau dacă vrea să fii doar un alt scalv din nesfârșitul șir de sclavi prost plătiți, un outsider care nu se va putea integra niciodată ca lumea și nu va fi privit niciodată ca un autohton.

Mă întreb cum îi privesc indienii americani pe așa-zișii americani. Bieții de ei, plătesc și în zilele noastre pentru faptul că există, că erau acolo, pe pământul acela când au sosit „civilizații” europeni. Europenii care ajung azi peste oceane sunt priviți ca ultimii oameni de pe pământ și tratați tot așa. Și pentru ce? Unde e viața aia mai bună și mai frumoasă? Și de ce le mai e dor de mămăliga de acasă dacă au plecat să trăiască viața aia mai bună spălând wc-uri în loc să îi vindece de boli, să îi invețe carte, să facă ce învățaseră și știau ei cel mai bine în țara lor??

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: