Home » WTF » Eu dorm…

Eu dorm…

Start here

Advertisements

Ziua mondială a somnului. Nu înțeleg prea bine ce vrea să însemne asta. Și moda asta cu fiecare zi a anului e desemnată pentru ceva…de parcă nu mai putem avea zile obișnuite, lăsate de la Dumnezeu și atât. Trebuie să îi acordăm fiecăreia câte o semnificație. Ok. Să o facă fiecare pentru el, nu să ne luăm de mânuță cu toții, peste mări și oceane, și să o „sărbătorim” la unison pentru ceva sau altceva. N-ar fi nici asta prea rău, dacă ar fi realist. Dar de utopii s-a cam săturat lumea.

Și oare ce ar trebui să facem cu toții în ziua mondială a somnului? Să o dormim?? De ce nu îi spunem noaptea internațională a somnului, că așa mi se pare mai corect? Sau poate că de când cu netul ăsta…noaptea nu mai doarme nimeni și dormim ziua. Pe noi, pe unde apucăm, cu capul pe birou, la serviciu…pe o bancă în parc. Fiecare pe unde poate.

Și de ce o sărbătorim taman în martie? De ce nu în ianuarie, când nopțile sunt „mai lungi”? Sau iarna oricum dormim prea mult că se întunecă devreme și ne lovește căscatul începând de pe la ora 4-5 după-masa. Deci, Iarna dormim oricum mai mult, Primăvara ne lovește astenia și dormim noaptea dar suntem adormiți și peste zi, Vara ne moleșim de căldură și iar dormim pe noi și ziua…ne mai rămâne Toamna. Da, Toamna putem să nu mai dormim. Nu e nici prea cald, nici prea frig, ziua e echilibrată, nu se întunecă nici prea devreme, nici prea târziu…da, cred că cel mai potrivit ar fi să sărbătorim ziua asta, a somnului, toamna…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: